[브로콜리수프 레시피] -3~4인분-
재료: 브로콜리 1송이, 감자 1개, 양파 1/2개, 물 2+1/2컵, 생크림 1컵, 버터 1큰술, 파르메산치즈가루 1큰술, 소금, 후추
[INGREDIENTS] -3~4servings-
1 Broccoli, 1 Potato, 1/2 Onion, 2+1/2cups Water, 1cup Fresh cream, 1tbsp Butter, 1tbsp Parmesan cheese, Salt, Pepper
[요리 시작]
1. 양파와 감자는 채 썰고 브로콜리는 먹기 좋은 크기로 가지를 나누어주세요.
1. Slice onion and potato, and cut broccoli into bitesize pieces.
2. 달군 팬에 버터를 녹이고 양파와 감자를 소금, 후추로 간을 해 볶아주세요.
2. Add butter to a heated pan to melt. Add onion and potato to the pan with some salt and black pepper to taste, and sauté.
3. 물을 붓고 끓어오르면 브로콜리를 넣어 중간불에서 재료가 무를 때까지 끓여주세요. 한 김 식혀서 핸드믹서에 부드럽게 갈아주세요.
3. Pour water to the pan and boil. When the water start to boil, add broccoli and cook over medium heat until tender. Remove from heat, set aside to cool for a while, and blend with a hand blender.
4. 냄비에 생크림을 넣고 끓으면 파마산치즈가루를 넣고 소금, 후추로 간을 해주세요.
4. Pour heavy cream in a pot and simmer until to boil. Add parmesan cheese powder, salt and black pepper to taste.
5. 그릇에 담아 마무리해주세요.
5. Transfer to a bowl and serve.